Utan supportrar dör sporten

Till alla Trojas supportar. Fredagens hemmapremiär blev inte som vi hade väntat oss.
Ja, Trojas ledning gjorde bort sig fullständigt i fredags och man pissade på oss supportrar genom att inte tillåta alla inträde i hallen. Stödet för oss har varit massivt och utan förbehåll från alla håll.
Men, inte nog med det..på det sätt Trojas ordförande sen uttalade sig i direktsändning var fullständigt häpnadsväckande och det finns inget annat ord än skandal! Förutom den totala nedvärderingen av oss supportrar är det dessutom många som anser att det också handlar om grovt förtal. Nu har vi i TS beslutat att vi ska starta en insamling för att ha möjlighet att anlita juridisk expertis för att se om det finns anledning att rent juridiskt gå vidare med det som hänt. Det handlar om två saker;
• att reda ut om Trojas ledning har rätten på sin sida att utfärda tillträdesförbud
p g a att man har en viss tröja på sig
• att utröna om det finns anledning att stämma Trojas ordförande för grovt förtal. Detta med anledning av att han kallade de som tillhör UltrasLjungby för fascister.
Vi hoppas alla ställer upp och bidrar med det man har möjlighet till och står upp för en positiv läktarkultur och mot förnedrande behandling från Trojas ledning. Trojas ordförande påstår också att en del sponsorer har visat förakt mot oss sjungande supportrar. Så de som sitter i restaurangen halva matchen och dricker vin är viktigare för Troja än de supportrar som åker tusentals mil, lägger ner oändligt mycket tid och pengar för att stötta sitt Troja?
Sponsorer som tillsammans med Troja försöket krossa läktarkulturen här i Ljungby. Detta får INTE SKE! Varför gör vi detta? Utan Ultras Ljungby hade flera saker på Trojaläktaren uteblivit. Banderoller, tifon och sång är bara liten del av vad dom grabbarna gjort, för att inte minst nämna vårt egna 10-års tifo. Vårt ställningstagande i det här är för oss en självklarhet!
Därför kommer vi alltså starta denna insamling för att på bästa sätt bemöta denna maktutövning. Varenda KRONA kommer oavkortat gå till att driva processen och ev överskott kommer att doneras till välgörande ändamål.
Så, stötta kampen för den positiva läktarkulturen och lämna ett bidrag till: BG konto: 190-6510
Swish: 123 197 88 32
Med ett meddelande där det står bevara läktarkulturen.
/Troja Support styrelse

Kommentarer är avstängda