Sveriges VM-guide: Stjärnspelare, spelare att hålla utkik efter, viktiga matcher, form och betting odds för VM 2018

Sverige VM Fotboll 2018 Bettingtips

Det är dags för de blågula att äntligen bekräfta sin avgång från Zlatan Ibrahimovics enorma skugga.

Finns det liv efter Zlatan? De tidiga tecknen är att svaret är ett överväldigande JA. Hitta alltid det senaste på Speltips: Sveriges #1 Betting Tips, Odds, och Rekar [Dagens Bästa Spel].

Ibrahimovic, Sveriges talisman i 15 år, hängde upp sina internationella stövlar, eftersom landslaget gick ut ur Euro 2016 med svansen mellan benen. Utan Zlatan omkring för att gräva runt i rampljuset verkar Janne Anderssons lag ha hittat en ny laganda som inte setts i truppen på flera år. Det skulle emellertid inte vara rätt att inte ge beröm till den nya generationen spelare till Anderssons förfogande – som Emil Forsberg, Victor Lindelöf och Viktor Claesson, för att nämna några. De kommer att behöva gräva djupt för att slå turneringsfavoriterna Tyskland, men har en bra chans att gå vidare från gruppfasen framför Sydkorea och Mexiko.

Att nå knockoutstadierna skulle definitivt bekräfta deras avgång från Ibrahimovics avskräckande skugga en gång för alla. Sverige var tvungna att ta den något längre vägen till Ryssland och slå Italien i slutspelet efter att ha avslutat tvåa mot Frankrike i sin kvalgrupp. Laget segrade över italienarna över två ben och följde upp en 1-0 hemmavinst med en mållös oavgjord på San Siro. En 2-1 seger över Frankrike under kvalificeringen kommer att ha drivit tron på att de kan slå de stora lagen i Ryssland – kanske till och med Tyskland.

 

Emil Forsberg

Stjärnspelare: Emil Forsberg tar över

Zlatan vem? Emil Forsberg har kommit in i rampljuset eftersom Ibrahimovic gick i pension från internationell fotboll och lyckades ta på an en roll som den viktigaste spelaren.

Han är en positiv, stark löpare, med smart rörelse och mycket anständig passningskapacitet. RB Leipzig mittfältaren, 26, har spelat konsekvent bra för klubben och landet i två år. Han är den som svenskarna är beroende av för att driva dem framåt och spekulationer som knyter honom med en överföring till Arsenal kommer sannolikt att öka om han levererar i Ryssland.

Victor Lindelof

En ny stjärna: Victor Lindelöf

Manchester United försvararen Victor Lindelöf är en del av en ny skörd av svensk talang. Det är rättvist att säga att Victor Lindelöf har uthärdat en likgiltig start på livet hos Manchester United sedan det skrevs ett £30.75 miljoners kontrakt med Benfica förra sommaren. Det har funnits tecken i hans 12 framträdanden för de röda djävlarna, och så snart han anpassar sig till Premier League, kommer han att vara en nyckelspelare. Bra på bollen, intelligent och stark i luften, och vad den 23-årige killen saknar i takt, gör han upp med sin positionella teknik. En anständig uppvisning i Ryssland skulle kunna se honom återvända till Old Trafford med ett förnyat självförtroende inför nästa säsong.

Sveriges matcher

Måndag 18 juni – Sverige vs Sydkorea, 13:00, Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod

Lördag 23 juni – Tyskland vs Sverige, 19:00, Fisht Olympic Stadium, Sochi

Onsdag 27 juni – Mexiko vs Sverige, 3:00, Central Stadium, Jekaterinburg